PočetnaNaruči fotografije Usluge Fotograf Klijenti Kontakt

Fotografisanje enterijera i eksterijera iz pravog ugla

Fotografisanje prostora većini laika deluje jednostavnije nego što zapravo jeste jer posmatraju prostor kao jedan jednostavan element.

Međutim ova vrsta fotografisanja neretko predstavlja pravi izazov i za profesionalce. Pristup perspektivi u prostoru tokom fotogafisanja zahteva prethodnu dobru procenu, nameštanje svetla, posedovanje profesionalne opreme i iskustvo.

Izbor kadra, balans boja, osvetljenje i visoka rezolucija su deo profesionalne veštine fotografa i adekvatne fotografske opreme. Na taj način se dobijaju fotografije sa perfektno vidljivim detaljima i arhitektonskim formama, bez izobličenja. Fotografisanje enterijera, nakon nedavnog renoviranja čijim rezultatima ste impresionirani, biće pravo zadovoljstvo kako za vas, tako i za druge posmatrače.

Fotografije stanova i kuća za izdavanjeMože se slobodno reći da je u oglasima fotografija ta koja prodaje prostor. Enterijer i eksterijer sačinjavaju specifični elementi koje je potrebno smišljeno kadrirati kako bi se dobila tačna i privlačna fotografija.

Ukoliko prodajete ili izdajete stan ili kuću, profesionalne fotografije prostora će značajno povećati vidljivost vaše objave na sajtu ili društvenim mrežama. Dobro urađena fotografija precizno dočarava prednosti prostora, atmosferu i okruženje. Recimo da imate kuću u mirnom kraju koji krasi prelepo zelenilo, koje kuću čini toplom i ušuškanom.

Ukoliko ne koristite dobru rasvetu i ne odlučite se za usluge profesionalnog fotografa, od divne atmosfere i prelepog hlada oko kuće, možete dobiti mračne fotografije koje uopšte ne odaju utisak topline.

Fotografisanje poslovnog prostoraFotografije poslovnog prostora treba da privuku posmatrača, da se u njemu javi želja da baš to bude njegov budući radni prostor. Fotografisanje poslovnog enterijera, kancelarija i drugih radnih prostora je zato vrlo specifično. Potrebno je na jasan način predstaviti funkcionalnost prostora u odnosu na njegovu namenu.

Fotografije treba da budućeg kupca/zakupca navedu da se zamisli kako u vašem prostoru obavlja svoju profesionalnu ulogu. To nije jednostavan zadatak. Fotograf treba najpre dobro da osmotri prostor, zatim da razmotri njegove detalje i odluči koji će biti istaknuti na fotografijama. Potrebno je uputiti se u osnovnu namenu prostora i način upotrebe pojedinih delova, kada se radi o ugostiteljskim, proizvodnim objektima i slično.

Dakle, uspešno fotografisanje je plod priličnog angažovanja fotografa oko informisanja o objektu i njegovoj
nameni, a zatim i željama vlasnika. Fotograf će uklopiti dodatno osvetljenje sa već postojećim, te definisati kadar spram opremljenosti i boja koje dominiraju. U zavisnosti od veličine prostora menja se i pristup fotografisanju poslovnog enterijera.

Predstavljanje firmiUkoliko želite da predstavite svoju firmu (građevinsku, ugostiteljsku, prodajni salon ili nešto drugo) na sajtu, profesionalno urađene fotografije enterijera i eksterijera u rubrici galerija će vas značajno približiti potencijalnim klijentima. Dobra fotografija će izvući srž vašeg delovanja i učiniti vašu firmu privlačnijom za saradnju. Sama činjenica da se na vašem sajtu nalaze kvalitetne fotografije profesionalnog ambijenta deluju ozbiljno i pozitivno se odražavaju na ugled.

Posetioci sajta će biti u prilici da vide vaš ambijent, atmosferu u kojoj radite i šta pravite ili prodajete. Ukoliko posedujete građevinsku firmu koja gradi zgrade, prodaja će ići daleko bolje ukoliko pribavite profesionalne fotografije svih stanova koje prodajete. Dobra fotografija govori više od hiljadu reči, zato joj dozvolite da o vašem poslovnom uspehu govori najbolje!

Zakažite termin za fotografisanje enterijera i eksterijera na telefon +381 69 670 970 ili putem mejla: fotos@fotos.rs.Nazad

Recenzije i komentari

Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter. Saznajte prvi o novim proizvodima i sniženjima

Prijavi se