PočetnaNaruči fotografije Usluge Fotograf Klijenti Kontakt

Magija studijskog fotografisanja ljudi

Svako od nas je bar jednom poželeo da ima svoju perfektnu fotografiju koja može da se nađe na naslovnoj stranici nekog časopisa.

Lepa, čista, sjajna fotografija, bez viška detalja, samo ono najbitnije, portret. Sasvim posebna, tako da ističe samo ono lepo na nama, lepe crte lica umesto velikih ušiju. Specifičan ugao snimanja, koji ne može da se izvede selfijem uz pomoć telefona ni iz bezbroj pokušaja. To je moguće izvesti samo profesionalnom studijskom fotografijom.

Studijsko fotografisanje portreta zahteva veliku tehničku umešnost i nešto malo sklonosti ka psihologiji. Fotograf tokom snimanja treba intuitivno da oseti klijenta i da se sa njim što bolje upozna. Tako jedino može da predstavi najlepše strane ličnosti na portretu. Fotografisanje potreta je svojevrsno istraživanje ljudske prirode, tananih delova bića i njihovo izlaganje svetlu.

Slikanje svetlomFotografisanje je beleženje osvetljenih elemenata u prostoru. Dakle beleži se pre svega svetlo. Da bi lice bilo dobro predstavljeno ono najpre mora biti stručno osvetljeno kako se ne bi pojavljivale neželjene senke ili dolazile do izražaja bore i slične neželjene nesavršenosti.

Fotografski studio je opremljen sa nekoliko profesionalnih izvora svetlosti (reklektora, lampi i bliceva) i pomoćnom opremom koja te zrake usmerava. Valjano namešteno svetlo je pola posla kod profesionalnog fotografa. Uz pomoć savremenih rasvetnih tela pravimo u studiju fotografije koje izgledaju kao da su nastale pod savršenim dnevnim svetlom. Fotografisanje u studiju drastično je olakšano time što uspeh fotografija ne zavisi od vremenskih prilika i bilo kakvih spoljnih uticaja.

Profesionalno fotografisanje portretaProfesionalno fotografisanje portreta podrazumeva strogo kontrolisanje svih elemenata slike. Pod svetlošću jakih reflektora lice izgleda sveže, sjajno i mladalački, sa manje vidljivim borama nego što je to prirodno slučaj. Kao što je to uostalom slučaj i prilikom snimanja filmova, dobro osvetljena lica deluju daleko privlačnije i zanimljivije. Tome treba dodati još i profesionalnu šminku, frizuru, odeću i neograničeno nameštanje i izbor poza za fotografisanje.

Profesionalno portretisanje je dobrim delom stvar veštine i iskustva fotografa, te se može prepoznati lični pečat fotografa. Svaka studijska fotografija se radi u dogovoru sa klijentom i plod je njegove želje,
zamisli i stručnosti fotografa.

Profesionalne studijske fotografije će vam dobro poslužiti u radnoj biografiji, portfoliju, za predstavljanje na društvenim mrežama i različitim štampanim publikacijama. Ne treba zaboraviti ni lično zadovoljstvo posedovanja profesionalno urađenih sopstvenih fotografija, kao i fotografija članova porodice i partnera.

Ukoliko se bavite zanimanjem koje podrazumeva lično predstavljanje ili izloženost javnosti, posedovanje kvalitetnih ličnih fotografija vas može spasiti od objavljivanja snimaka lošeg kvaliteta koje ponekad objavljuju mediji.

Fotografisanje zaposlenih u firmiSvaka uspešna kompanija svoj uspeh gradi, između ostalog, i na svojim zaposlenima. Ukoliko imate kompanijski sajt sigurno ste primetili da je aktuelno predstavljanje profesionalnih timova u kategoriji „o nama“. Sve veći broj sajtova u svetu i kod nas praktikuje da svojim klijentima predstavi svoje zaposlene i na taj način dobije dodatne simpatije za svoje proizvode i usluge.

Iako je fotografisanje moguće obaviti i u vašim prostorijama, u autentičnoj radnoj sredini, veliki broj kompanija pošalje svoje zaposlene u studio na fotografisanje u neutralnoj sredini. Takve fotografije mogu da posluže za sve vrste poslovnih publikacija, predstavljanje kompanije na društvenim mrežama, kao i za personalizaciju na karticama koje se nose na seminarima i kongresima.

Zakažite termin za portretisanje u profesionalnom fotografskom studiju FotoS i uverite se u kvalitet izgrađen višegodišnjim iskustvom!Nazad

Recenzije i komentari

Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter. Saznajte prvi o novim proizvodima i sniženjima

Prijavi se