PočetnaNaruči fotografije Usluge Fotograf Klijenti Kontakt

Profesionalno studijsko fotografisanje proizvoda

Profesionalno fotografisanje proizvoda je danas nužno ukoliko želite da svoju ponudu predstavite klijentima na sajtu, blogu, katalogu, flajeru, bilbordu ili društvenim mrežama.

Dobru studijsku fotografiju proizvoda ne može da zameni amaterska fotografija urađena telefonskom kamerom ili malim fotoaparatom. Razlika je, pre svega, u ozbiljnosti i kvalitetu fotografije.

Fotografski studio je opremljen najsavremenijom rasvetom i fotoopremom, kojom se kreira u potpunisti kontrolisana fotografija prema željama klijenata. Iskustvo fotografa je od velike važnosti u radu sa proizvodima jer je potrebno napraviti niz identičnih fotografija različitih proizvoda. Fotografisanje odeće se recimo bitno razlikuje od fotografisanja hrane ili tehnike.

Fotograf treba da ima dosta različitog iskustva kako bi napravio adekvatne fotografije koje se kasnije mogu koristiti u različitim medijima.

Reklamna fotografijaO značaju fotografije za medijsko predstavljanje brenda je već mnogo rečeno. Dobra, pametna fotografija ostaje urezana u sećanje ljudima daleko pre nego slogani. Fotografija traži promišljanje i nikada se ne radi stihijski. Kvalitetna reklamna fotografija treba da zadivi posmatrače i da ih ubedi da je proizvod baš stvoren za njih. Kada posmatramo reklamne fotografije uglavnom nam je očigledano da ih je radio profesionalac.

Fotograf tačno zna zašto koristi određene elemente, izabere perfektan ugao, podešava svetlo na određenu jačinu i još mnogo toga. Galerija fotografija na vašem sajtu treba da bude ujednačena, skladna i privlačna posetiocima. Zato je najbolje da sve fotografije radi jedan iskusan fotograf. Posetioci sajta će steći utisak o vašem poslovanju kao visoko profesionalnom i dobro organizovanom.

Profesionalno fotografisanje za online prodavniceSigurno ste do sada primetili važnost dobre studijske fotografije proizvoda. Dobra fotografija proizvoda ima ujednačenu boju i osvetljenje, perfektnu oštrinu i perspektivu. Fotografija proizvoda se po pravilu radi sa vrlo mekom senkom, odnosno bez iste. Fotografije proizvoda, koje se dobijaju, su sa vernom reprodukcijom boja, što čini vaš štampani materijal ili web prezentacije merodavnim za zaključivanje o proizvodu. Svaki proizvod (ukoliko se fotografiše samostalno) zauzima najveći deo kadra, dok se pozadina ne primećuje.

Fotografisanje se uglavnom radi na beloj pozadini, sem ukoliko nije drugačije traženo od strane naručioca. Sve
proizvode je moguće fotografisati u grupi, praviti određene kompozicije (npr. za Fejsbuk postove) ili u njihovom prirodnom okruženju. Prema potrebi fotograf može doći u vaš objekat i fotografisati proizvode na policama ili u nekoj određenoj pozadini. Proizvod treba da se fotografiše iz više uglova kako bi kupci mogli na osnovu toga da donesu odluku o kupovini.

Prema dogovoru sa klijentom se unajmljuje model (maneken/manekenka) koji će proizvod predstavljati, kao kada je u pitanju prodaja odeće.

Obrada i štampanjeFotografije se dodatno obrađuju u profesionalnim grafičkim programima i mogu se dostaviti naručiocu u različitim formatima, uključujući i vektorski PSD. Fotografije mogu da se predaju i usledećim digitalnim formatima: PDF, ESP, TIF i JPG, PNG, već prema nameni. U zavismosti od toga da li će se fotografije koristiti za web ili štampanje, čuvaju se u RGB ili CMYK modu.

Fotografije se prave u visokoj rezoluciji kako bi bilo moguće njihovo štampanje na velikim formatima, kao što je slučaj sa bilbordima ili velikim banerima. Obrada fotografija se posebno naplaćuje u zavisnosti od obima posla. Ukoliko imate neke nedoumice i dodatna pitanja pišite nam na mejl adresu: fotos@fotos.rs.

Ukoliko želite profesionalne studijske fotografije vaših proizvoda zakažite termin za fotografisanje na telefon: +381 69 670 970.Nazad

Recenzije i komentari

Postavi komentar

Prijavi se na naš newsletter. Saznajte prvi o novim proizvodima i sniženjima

Prijavi se